Omgeving

Het huisje ligt op 1 kilometer van het plaatsje Beuningen en op 4 km van Denekamp.

Voor gezinnen met kinderen zijn er tal van mogelijkheden voor leuke excursies. De omgeving leent zich uitstekend voor diverse activiteiten zoals wandelen en fietsen maar ook in en om de het vakantiehuisje kunt u optimaal genieten van rust en privacy. Het is een plek waar natuurliefhebbers en liefhebbers van rust hun hart kunnen ophalen.

Een aantal ideeën voor uitstapjes zullen we u hier aan de hand doen.

Grote bekendheid geniet  het schitterende landgoed Singraven www.singraven.nl
met haar prachtige watermolens en statige havezate, waarvan het oudste gedeelte dateert uit 1415.
Op Landgoed Singraven kunt u volop wandelen en fietsen. U geniet er van de afwisseling in het landschap en de rustieke sfeer van het landgoed. Herhaaldelijk komt u de Dinkel tegen die langs de fraaie essen met hun akkers en weilanden slingert, tussen schitterende bospartijen en heidevelden door, en langs de karakteristieke Twentse houtwallen en boerderijen. Wie houdt van bijzondere flora en fauna, komt volop aan zijn trekken. De ijsvogel heeft er zijn domicilie.

In Denekamp vind u  het oudste natuurhistorisch museum van Nederland
Natura Docet’
www.naturadocet.nl

Het is  een sfeervol museum, waar veel te zien en te doen is. Je kan er boeiende lezingen bijwonen, mammoeten ontmoeten, een dinobot aanraken, naar je eigen hart luisteren, of uitzoeken welke roofvogel je hebt gezien enz.

Ook willen we de aandacht vestigen op de volkssterrewacht bij Lattrop.
www.e-cosmos.nl/cms/news.php

Ze hebben daar vaak leuke interessante exposities over de ruimte, de planeten en de sterren en de ruimtevaart. En als het even meezit kan men daar zelf door de grootste kijker van Nederland een stukje van het heelal bekijken.

De plaatsen Denekamp en Nordhorn hebben ieder mooie zwembaden


Alle informatie over de omgeving kunt u vinden op www.vvvdenekamp.nl